Joonas Laukkonen representerade Idrottsakademin på Jump In-mässan

VEM?
Joonas Laukkonen har just fyllt 17 år. Han går andra året i Linnankosken lukio och är en målmedveten basketspelare. I nio år har basketen funnits  med i Jonas liv. Han blev intresserad av basketen efter att ha deltagit i basketföreningens basketskola. Basket har blivit en livstil för honom med en stark inre och ett liv som proffsspelare som mål.

TRÄNAR?
För tillfället tränar Joonas ungefär 11 gånger i veckan, sammanlagt ca 20 timmar. Han tränar dels specifik basket teknikträning med laget och ensam men också en hel del fysik- och rörlighetsträning. Joonas deltar nu för andra året till Idrottsakademin och ser mycket fram emot den påbörjade säsongen. Idrottsakademin stöder, på ett bra sätt hans målsättning. I akademin har han möjlighet att träna mera också på mornarna vilket skapar bättre förutsättningar för ett liv som elitidrottare. Det krävs att man hinner träna två gånger per dag om man skall hänga med i åldersklasstoppen. Idrottsakademin sammanför skola och idrott på ett bra sätt och dessutom får man kurser till godo genom akademin.

ÖVRIGT OM JOONAS?
Joonas har ännu inte utnyttjat Idrottsakademins stödfunktioner eftersom hans egen pappa är idrottsmasseur. Som sin idol ser Joonas främst basketspelaren Stephen Curry. Han är  en utomordentlig talang i sin sport som even utanför spelplan är en stor motivator för andra. Förutom basketen gillar Joonas cykling och matlagning. Hans bravur i köket är hönspasta

Vi önskar Joonas en riktigt lyckad basketsäsong och ett likaså  skolår!

Jump In-mässan var väldigt fint arrangerad. En hel del människor besökte oss på mässan och undrade över vad Idrottsakademin egentligen är. De unga akademiterna Joonas Laukkonen och Oscar Storgård delade med sig av sina erfarenheter av både sidorna, dvs idrott och skolgång samt hur de kombineras genom Idrottsakademin. Dessutom fick de som ville mäta sin hoppstyrka och fettprocent vid idrottsakademins stånd på mässan.
Idrottsakademin i Östra Nyland växer år för år, både vad gäller verksamhet och medlemmar. Vi önskar, även i fortsättningen evenemang där vi kan få synas och vis upp oss. Följ oss gärna på facebook och instagram (@iuakatemia)!