Joonas Laukkonen akatemian mukana Jump In -tapahtumassa

KUKA?

Joonas Laukkonen täyttää kohta 17-vuotta. Hän on juuri aloittanut toisen vuoden opiskelunsa Linnankosken lukiossa ja sen lisäksi hän on määrätietoinen koripallopelaaja. Koripalloa Joonas on ehtinyt pelaamaan yhdeksän vuotta. Hän eksyi lajin pariin koriskoulun kokeilulla ja innostui siitä. Koripallosta on tullut hänelle omien sanojensa mukaan elämäntapa, johon kuuluu suuri sisäinen intohimo ja tavoitteena onkin päästä pelaamaan koripalloa ammattilaiseksi asti.

TREENAAMINEN?

Tällä hetkellä Joonas harjoittelee noin 11 kertaa viikossa, josta tulee yhteensä jota kuinkin 20 tuntia harjoittelua. Harjoittelu pitää lajiharjoittelun lisäksi myös oheisharjoitteita. Joonas on osallistunut jo edellisenä kautena Itä-Uuudenmaan urheiluakatemian toimintaan ja on innoissaan tulevasta kaudesta. Urheiluakatemia tukee Joonaksen mielestä hyvin hänen tavoitettaan. Akatemia antaa paljon enemmän treeniaikaa, kun pystyy treenaamaan aamuisin ja tästä on Joonaksen mielestä hyötyä kun haluaa päästä huippu-urheilijaksi. Silloin pitää pystyä treenaamaan kaksi kertaa päivässä, jos haluaa pysyä oman ikäluokkansa kärjessä. Urheiluakatemia yhdistää harjoittelun ja koulunkäynnin, sillä akatemiaharjoittelusta saa hyväksilukuja koulusta.

MUUTA HÄNESTÄ?

Urheiluakatemian ukipalveluita Joonas ei ole vielä käyttänyt, joka johtunee siitä että hänen isänsä on hieroja itse. Idolikseen Joonas mainitsee koripalloilija Stephen Curryn, koska hän on Joonaksen mielestä urheilijana todella lahjakas ja urheilun ulkopuolella äärimmäisen motivoiva henkilö. Joonas tykkää koriksen lisäksi pyöräilystä ja ruuanlaitosta. Omaksi braavurikseen Joonas luettelee kanapastan.

 

Toivotamme paljon tsemppiä tulevaan koriskauteen sekä opiskeluihin!

Jump In -tapahtuma oli erittäin hienosti järjestetty. Lukuisat ihmiset kävivät pisteellämme kyselemässä, että mikä ihmeen urheiluakatemia. Nuoret urheilijat Joonas Laukkonen sekä Oscar Storgård olivat mukana antamassa urheilijan  sekä opiskelijan näkökulman akatemian tukevasta toiminnasta. Lisäksi messupisteellämme mitattiin kävijöiden ponnistusvoimaa esikevennyshyppytestillä sekä mitattiin halukkaiden ylävartalon rasvaprosentti.

Akatemian toiminta ja urheilijamäärä kasvaa vuosi vuodelta, joten toivomme jatkossakin näkyvyyttämme lisääviä tapahtumia ja toimia. Löydät meidät facebookista sekä instagramista (@iuakatemia), käy seuraamassa!