Urheilijaesittely: Annina Levälampi

Porvoon Salibandyseuraa edustava Annina Levälampi aloittaa ensi lukuvuoden ensimmäisenä ykköskategorian urheilijana (KV-taso) Itä-Uudenmaan urheiluakatemiassa. Hän on kuulunut oman ikäluokkansa maajoukkuekalustoon jo kolmen vuoden ajan. Takana on mm. MM-kisat vuodelta 2016, jotka hänen kohdallaan keskeytyivät ikävään loukkaantumiseen alkusarjan viimeisessä ottelussa tsekkejä vastaan.
Nyt mennään kuitenkin jälleen täysillä eteenpäin. TU19 seuraavat MM-kisat pelataan Sveitsissä toukokuussa 2018. Salibandyliitossa käynnistyi syksyllä 2016 kaksivuotinen projekti, joka tähtää menestykseen kyseisessä turnauksessa. Annina on mukana tuossa projektiryhmässä, josta sitten valitaan lopullinen joukkue ensi keväänä. Takana on juuri liiton kesäleiri Eerikkilän Urheiluopistolla.

Annina: Leirille oli kutsuttu 40 MM-kisapaikasta taistelevaa urheilijaa. Tästä eteenpäin ryhmä pienenee niin, että syksyn leiritykseen otetaan enää noin puolet tästä ryhmästä. Se porukka osallistuu sitten marraskuussa Ruotsissa pelattavaan EFT-turnaukseen. Ennen lopullista MM-valintaa pelataan vielä keväällä maaottelut Ruotsia vastaan. Kilpailu edustuspaikasta on kovaa ja on tehtävä lujasti töitä, ennen kuin paikka joukkueessa on selvä.

Nyt kesällä treenaan oman joukkueen kanssa neljästi viikossa. Sen päälle teen vielä omatoimisia juttuja.
Tavoitteena on olla mukana tuossa tyttöjen ryhmässä, joka ensi toukokuussa matkaa Sveitsiin.
Sitä ennen on kuitenkin ykkösasiana PSS:n naisten menestys tulevana kautena. Pronssimitali viime kaudelta maistui, ja uuteen kauteen lähdetään tietysti mitalin kiilto silmissä.

Aloitat syksyllä akatemiassa ensimmäisenä urheilijana I tason statuksella. Se tuo akatemian tarjoamat tukipalvelut ulottuvillesi uudella tavalla. Miten aiot hyödyntää niitä?
Ainakin aion tehostaa lihashuolto-osuutta. Sillä tavalla pyrin nopeuttamaan palautumista kovista treeneistä ja peleistä.
Tykkään ottaa peleissä vastuuta ja pallollisena pelaajana tarvitsen tietysti vahvaa itseluottamusta. Akatemian tarjoama henkisen valmennuksen osa-alue voisi tuoda lisävahvistusta sille puolelle. Täytyy miettiä asiaa. Kävin myös Porvoon Lääkärikeskuksessa urheilijan terveystarkastuksessa ja siinä yhteydessä sain hyviä vinkkejä kehon huoltoon ja vahvistamiseen liittyen.

Akatemian aamutreenit alkoivat salibandyn osalta viime marraskuussa. Millaisena itse koit nuo aamuhikoilut?
Erittäin myönteisinä. Koska akatemiatreenien vetäjinä toimivat PSS:n omat valmentajat, oli treenien kuormitus mitoitettu hyvin viikon kokonaisrasitukseen. Tehtiin mm. paljon tekniikkaharjoituksia ja harjoittelu poikien kanssa pisti kyllä yrittämään tosissaan.