Suunnistaja Kasperi Reijonen lukuvuoden 2016 – 2017 akatemiaurheilijaksi

Lukuvuoden 2016 – 2017 päätteeksi pidetyssä Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian valmentajien kevätkokouksessa valittiin suunnistaja Kasperi Reijonen menneen lukuvuoden akatemiaurheilijaksi. Valinnan perusteena oli vahva osallistuminen akatemian aamutreeneihin, nousujohteinen kehitys suunnistajana sekä laadullisesti erinomaisesti hoidetut lukio-opiskelut.
Kasperin urheilutaustoista:
Suunnistusseura Ok Trianin syntymän jälkeen on hänen valmennuksestaan vastannut Elli Virta, joka toimii myös urheiluakatemian vastuuvalmentajana. Ennen suunnistusta oli uinti yläasteikään saakka vahvasti mukana kuvioissa. Suunnistuksessa kehitys on ollut nousujohteista. Suuremmat läpimurrot antavat vielä kuitenkin odottaa itseään. Kasperin itsensä mukaan urheilemiseen ei ole rakennettu mitään arvokisaan tähtäävää urapolkua, vaan tekeminen lähtee siitä, että nautitaan. Menestystä tulee, jos on tullakseen. Suunnistusvuosia on jäljellä vielä useita.

Tapasin tuoreen ylioppilaan Jukolan viestin aattotunnelmissa idyllisessä Porvoon jokimaisemissa. Millä mielellä?

Odottelen tässä pääsyä armeijan harmaisiin. Varusmiespalvelus alkaa heinäkuun alussa Upinniemessä. Kevät oli melko hektinen, sillä ylioppilaskirjoitusten jälkeen osallistuin vielä toukokuun puolivälissä oikeustieteellisen pääsykokeisiin. Ala kiinnostaa ja jos ei ensimmäisellä kerralla tärppää, niin sitten yritetään ensi keväänä uudelleen.

Kerro Kasperi omia kokemuksia opiskelun ja harjoittelun yhdistämisestä lukiovuosien aikana.

Opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen ei tuottanut vaikeuksia. Aamuharjoittelun koin erittäin positiivisena asiana. Ohjatut harjoitustunnit olivat laadukkaita. Rytmitin harjoittelua niin, että akatemiapäivinä saatoin tehdä illalla kevyempää treeniä tai pitää välillä harjoittelusta vapaata. Opiskelun puolella satsasin siihen, että olin koulutunneilla skarppina mukana. Näin jäi kokonaisuudesta tunne, että koulu meni loppujen lopuksi helposti läpi. Minulle ainakin kolmen vuoden lukio-opiskelu oli sopiva, enkä kokenut sitä rasittavana. Pari jaksoa jouduin heivaamaan aamutreeneistä, kun opiskelukurssi osui päällekkäin.

Anna lopuksi pari vinkkiä nuorille, jotka ovat aloittamassa syksyllä aamutreenit urheiluakatemiassa.

Mielestäni tärkeää on, että löytää oikean päivärytmin, joka palvelee niin harjoittelua kuin opiskeluakin. Siihen kuuluvat olennaisina osina riittävä uni ja oikea ravitsemus. Itse pyrin koko lukion ajan siihen, että pääsin nukkumaan viimeistään klo 23.00. Herätys oli klo 7.00. Aamutreenipäivinä nautin hieman kevyemmän aamupalan ja täydensin sitä sitten treenien jälkeen. Aamutreenien rasitus kannattaa huomioida harjoittelun kokonaissuunnittelussa niin ettei kuormitus nouse liian kovaksi.