Työharjoittelu

9-luokkalainen Ströhön oppilas Elliot Schmidt on ollut pari viikkoa työharjoittelussa akatemian toimistossa. Urheilullisen Elliotin päälaji on yleisurheilu ja siinä etenkin aitajuoksut ja pikamatkat. Viime kesänä hän osallistui oman ikäluokkansa SM-kisoihin. Päämatkallaan 100 m aidoissa tuli valitettavasti hylkäys hieman ennakoivan startin takia. Ennakkokaavailussa oli mahdollisuus taistella jopa mitaleista. Lisäksi Elliot osallistui samoissa kisoissa 300m:n juoksuun.

Odotukset tulevanaan kesään ovat korkealla. Harjoittelu on koronasta huolimatta ollut täysipainoista. Uusimaa-areenaa on onneksi voinut voinut käyttää, mikä on ollut erittäin tärkeä olosuhdetekijä. SM-mitalista on tarkoitus päästä taistelemaan tosissaan. Harjoittelua ovat tukeneet myös yläkoulu- ja alueNMJ-leirit Pajulahdessa sekä aitaklinikka treenit syksyllä Helsingissä Eläintarhan kentällä ja -tunnelissa. Klinikkatreenit jäivät tosin koronarajoitusten takia kesken joulukuun loppupuolella.

Urheilijan normiviikkoon mahtuu aina ainakin yksi aitatreeni, erilaisia hyppelyitä ja nopeusvetoja. Voimaharjoittelua tehdään nyt ensimmäinen vuosi tosissaan ja sen pitäisi näkyä sähäkkyytenä kesän starteissa. Kevyet päivät sisältävät rentoa juoksentelua tai kevyttä kuntopiiriä. Lepopäiväkin on ohjelmoitu viikko-ohjelmaan, jotta palautumiselle jää aikaa. Vapaa-aikansa Elliot viettää talvella usein Kokonniemen rinteessä tai kavereiden kanssa tietsikkaa pelaillessa.

Urheliuakaemiaan hakuu lukuvuodelle 2021-22 käynnistyy helmikuun lopussa. Mitä aiot sen suhteen?

Ilman muuta laitan hakemuksen sisään, toteaa Elliot. Saan sitä kautta lisäaikaa harjoittelulle ja uskon sen vaikuttavan positiivisesti kehittymiseeni urheilijana.