Ansök till Idrottsakademin

Ansökningsprocessen till Idrottsakademin för läsåret 2019 – 2020 startar i mitten av februari och pågår till den 17.3.2019. Den elektroniska ansökningsblanketten finns på Idrottsakademins nättsida www.iuakatemia.fi under  ”för idrottaren” fliken.

Idrottsakademin erbjuder grenspecifika träningar  för tillfället i ishockey, innebandy, fotboll, simning, orientering, konståkning (team- och individuellt), basket, handboll, triathlon och friidrott. Därtill får några enstaka idrottare grenspecifik träning i brottning, poledance och golf.

För idrottare, i grenar som inte har egna träningar, erbjuder idrottsakademin allmänna träningar. På onsdagar tränar den allmänna gruppen på Kraftverk och på fredagar i Kokonhallen.

Morgonträningarna är på onsdag- och fredag morgon kl 8.00 – 9.15. Därtill har nivå I- och II-idrottarna  möjlighet att på måndagar kl 8.00 – 9.00 delta i träningar med fokus på kroppskontrol och -underhåll.

Idrottsakademins årsavgift för läsåret 2019 – 2020:
– Nivå I (Internationel nivå) 250 €
– Nivå II (Nationell toppnivå) 200 €
– Nivå III (Utmanarnivå) 150 €

Utöver årsavgiften täcker innebandyföreningen  PSS och fotbollsföreningen Futura Juniors de utgifter  som morgonträningarna utgör, med en extra avgift. För information om dessa avgifter kontakta de nämnda föreningarnas juniorträningschever.

För mer information om Idrottsakademin kontakta koordinator Tommy Ekblom på tel. 044 2308 183.