Akatemiaurheilijan esittely

Oscar Nyholm on Porvoon Akillesta edustava kestävyysjuoksija, joka opiskelee ensimmäistä vuotta Borgå Gymnasiumissa. Viime kesänä hän saavutti SM-pronssia 2000 m estejuoksussa ajalla 6:23.05, joka oli samalla myös hänen uusi ennätys. Tämä oli hänen ensimmäinen mitalinsa SM-tasolla, sillä edellisenä vuonna hän sijoittui neljänneksi. 1500 m on kulkenut aikaan 4:24.96. Sillä ajalla hän sijoittui kuudenneksi SM-kisoissa. 3 000 m:n ennätys on 9:39.59.

Oscar on harrastanut yleisurheilua 8,5 vuotta. Estejuoksun hän aloitti heti kun se tuli mahdolliseksi eli 14-vuotiaiden sarjassa. Hän harjoittelee 5 – 6 kertaa viikossa ja harjoittelu on sujunut hyvin korona-ajasta huolimatta. Harjoituksia on Uusimaa-areenalla tai sitten ulkona lenkkipoluilla.

Hain viime vuonna urheiluakatemiaan, jotta saisin lisäaikaa harjoittelulle. Pääosin se onkin toiminut hyvin, mutta välillä tuntuu, että aamun treeniaika on hieman lyhyt. Kokonaisuutena olen kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen, sanoo Oscar aamutreeneistä kysyttäessä. Ensi kesän tärkein kilpailu on omat SM-kisat, jossa tavoitteena on päästä jälleen palkintopallille.